Bibliotheken en Wikipedia. Samen kennis delen in een digitale wereld.

Wilt u leren hoe u Wikipedia effectiever in uw bibliotheek kunt inzetten en daarmee uw bezoekers beter van dienst kan zijn?

Bibliotheken en de online encyclopedie Wikipedia hebben een gezamenlijk doel, het beschikbaar stellen en delen van kennis met het publiek. Er zijn veel voorbeelden van mooie samenwerkingsprojecten op nationaal en internationaal gebied. Wikimedia Nederland verstrekt informatie, denkt mee, geeft presentaties en coördineert de werving van vrijwilligers voor lokale Wiki-activiteiten in het land.

In deze sessie geven we een introductie op de activiteiten van Wikimedia Nederland in combinatie met Wiki-gerelateerde initiatieven van OCLC. Er wordt uiteengezet hoe bibliotheken Wikipedia in kunnen zetten om hun klanten te binden en bedienen. Steph Harmon zal ingaan op OCLC’s online training ‘Wikipedia & Libraries, Better Together’. Denise Jansen zal context geven voor de rol van Wikimedia Nederland en voorbeelden van huidige projecten delen. En Jos Damen zal zijn ervaringen met Wikipedia-projecten in bibliotheken en archieven delen.

Your comment